И Джун Ги обвинява себе си за ниския рейтинг на “Moon Lovers – Scarlet Heart: Ryeo”

Последният епизод на корейската драма “Moon Lovers – Scarlet Heart: Ryeo” ще бъде излъчен утре (1 ноември). От началото на сериала в края на август, продукцията кръжи в едноцифрения рейтинг, но чудото се случи по време на 18 епизод, когато рейтингът достигна 10,1%. За продукция с бюджет 13 млрд. долара, рейтингът в Корея е далеч от идеалния. И Джун Ги, който е в ролята на 4-я принц, проведе имейл интервю със сингапурски репортер. По време на интервюто отговори на всеки труден въпрос относно ниския рейтинг с благоприличие и укор към самия себе си.
И Джун Ги каза: “Тъжен съм, защото целият екип работи наистина много. Оригиналната версия бе много добре приета, така че се чудехме дали ще можем да постигнем същия успех.  Както и да е, не съжалявам, че приех ролята, но се чувствам отговорен за ниския рейтинг.”
Често много корейски звезди са предпазливи и уклончиви по теми за ниския рейтинг, за да не навреди това на звездния им имидж. И Джун Ги обаче не само говори по тази чувствителна тема, но също така смело хвърли вината върху себе си. Той е щастлив, че драмата е изключително популярна извън Корея, включително и в Сингапур. Самият той сподели, че е много благодарен.
Конкурентната му личност се цели към високи постижения за себе си и останалите.
И Джун Ги е гледал 10 епизода от китайската версия, за да се подготви и да си помогне в изграждането на 4-я принц. След като е прочел сценария, е забелязал, че корейският 4-ти принц е по-тъмен от оригиналния, затова се шегува: “Не само че е по-тъмен като личност, но и стилът му е по-тъмен.”
Наистина, повечето от костюмите на Уанг Со са в тъмната гама.
Попитан дали самият той има тъмна страна, И Джун Ги демонстрира остроумието си: “Тъмната ми страна е тъмната ми коса.”, а след това отговаря сериозно: “Имам високи очаквания както от себе си, така и от останалите. Винаги се старая да изпъквам във всичко, което правя и по този начин може да изглеждам състезателна личност в очите на останалите. Смятам, че е хубаво да има състезание и няма нищо лошо в това да искам да победя.”
Той споделя, че е страдал като Уанг Со. Още от малък Уанг Со не е получил майчина любов. И Джун Ги е работил много върху външния си вид, за да покаже зверщината и вътрешния смут в измъчената душа на 4-я принц. Отслабването му с 15 кг за ролята се превърна в новина. Той споделя, че преднамерено се е изолирал и е лишавал сърцето си от всякакви емоции преди снимките, за да може да почувства огромната самота и отчаяние на героя.
Не веднъж И Джун Ги ни очарова със звездната си игра в драмата. Можете да усетите огромната тъга в очите му, когато се среща с майка си. Емоционалният му срив при смъртта на майка му бе трогателна сцена. Сълзите му за неполучената майчина любов ще докоснат всяка струна на сърцето ви. Изглежда, че И Джун Ги е имал същата съдба като Уанг Со в миналото. След като е избрал да стане актьор, не е открил подкрепа в семейството си. И все пак той не спира да следва мечтата си. Напуска Пусан и заминава за Сеул, балансирайки между почасовата работа и участието на множество кастинги. Явил се е на повече от 200 кастинга без успех, затова започва кариерата си като модел в реклама.
Повратната точка в кариерата му е, когато е избран за участие в “King and the Clown”. Но и тогава успехът не е бил лесен. И Джун Ги се явил на 3 кръга от кастинга, преди да победи 1000 души, борещи се за ролята.
И Джун Ги е наясно, че е оптимист с душа на борец и затова е успял да преодолее всички препядствия и да стане човека, който е сега.
Сцените с целувки са неговият подарък за рождения ден на И Джи Ън.
В “Moon Lovers – Scarlet Heart: Ryeo” той носи маска и разчита само на половината от лицето си за игра и емоции. И Джун Ги приема това за изключително интересно. “Истината е, че актьорската игра не е само изражение на лицето. Трябва да се използват очите, езикът на тялото, химията с колегите ти и начинът, по който си казваш репликите. Аз ползвам всичко това, за да предам ефективно емоциите на героя си.
И Джун Ги работи за първи път с И Джи Ън в тази драми и не спира да сипе комплименти за нея. “Ролята на И Джи Ън, Хе Су, съвсем не е лесна. От самото начало ролята изисква много емоционални спадове и възходи и истината е, че бях притеснен дали тя ще се справи. Смятах, че ще е под огромно напрежение. Но скоро осъзнах, че тревогите ми са безсмислени. Талантът й и способността й да се фокусира върху работата е това, за което най-много й се възхищавам.”
Двамата имаха много сцени с целувки в драмата. И Джун Ги споделя: “На рождения ден на И Джи Ън заснехме първите няколко сцени с целувки. Шегувах се с нея, че целувките ми са подаръкът й за празника. Е, вярно е, че подаръкът ми не беше неин избор, но на мен ми хареса.”В драмата И Джун Ги, И Джи Ън и Канг ха Нъл са свързани в любовен триъгълник. Попитан как би подходил в подобна ситуация в реалния живот, той отговаря, че би избрал да се отдръпне, за да погледне ситуацията безпристрастно. Той казва: “Каквото е твое, ще бъде твое. Нямаше ли такава песен на английски? (И Джун Ги има предвид “Que sera sera”, което означава да не притискаш нещата, а да оставиш  всичко да поеме своя ход на действие.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s