Интервю на И Джун Ги за списание “Vogue”, юли 2017

2072965474 h Fqxo Tj K 57dd7461f18d2780f37b8533c8b09d0771fb39be

Фен ли си на оригиналния сериал “Criminal Mind”?
Гледал съм този интересен сериал преди много време, но не мога да се определя като фен. Оригиналът е обичан от много хора, затова се вълнувам да участвам в този проект, но в същото време усещам напрежение. Корейската версия ще бъде представена в нова перспектива. Американската залага повече на разследванията, а ние на самото съдържание, но ако не бъдем внимателни, може да прекалим. Все пак изглежда различно, заради което постоянно анализирам и мисля по време на снимките.

Твоят герой Ким Хьон Джун изглежда няма еквивалент сред оригиналните герои.
Хьон Джун е герой, който не съществува в оригинала. Той е член на специалния разследващ екип на NCI. За разлика от другите герои, той се издига до профайлър. В много от моите проекти съм играл герои, които се развиват и израстват, но в тази драма зрителите ще опознаят другите герои чрез Хьон Джун.

Изглежда, че “Criminal Mind” ще извади наяве актьорските ти умения.
Всеки път, когато снимам нов проект, чувам: “Този проект е прекрасна комбинация от актьорските умения на И Джун Ги.” (смее се), така че изглежда, че пробвам различни типове игра.

Преди време бе посочил Сон Хьон Джун сред актьорите, които уважаваш. Как се почувства, когато го срещна за първи път?
Срещнах го за първи път на по питие. Тогава му казах: “Когато разбрах, че ще участваш в този проект, реших и аз да приема.”, а той отвърна: “Не ме лъжи.” (смее се) И все пак, той наистина е една от причините да реша да приема драмата. Винаги се старая да имам химия с другите актьори. Преди, когато съм чувствал, че развивам актьорските си умения, е било основно по време на работа с различни по-опитни от мен актьори.
Сон Хьон Джу съветва новите актьори “да играят по собствения си метод, защо трябва да се отдръпваш и да мислиш за мнението на другите, когато героят, който ти създаваш, е един единствен на света.” Усещам, че той вярва на актьорите. Също така ни насърчава да пийнем по още една чашка. Явно се сближава с другите чрез алкохола. Откривам, че използва добре сбирките ни на по чашка. Не казва “Да пийнем и да бъдем щастливи днес.” След като пийне малко, той ни окуражава да говорим за трудностите, с които сме се сблъскали по време на развитието си. Лично на мен ми харесва да обсъждам такива теми по време на пийване. Сон Хьон Джу не е от хората, които искат втори и трети рунд. На първия рунд може да пие до 10 вечерта. Преди няколко дни се събрахме отново. Двамата с него се напихме първи, а останалите пиеха полека. С него обръщахме чаша след чаша, докато напълно се отрязахме.

В американските сериали има актьори, които се увличат твърде много в проекта, след което напускат от изтощение. Ти имал ли си такива вътрешни трудности досега?
Когато погледна назад, по време на “Two Weeks” изпитвах физически и психически затруднения. Беше по същия начин и с “Time between Dog and Wolf”. Ставам твърде чувствителен. Аз съм от хората, които винаги се шегуват на снимачната площадка, но с тези два проекта не беше толкова лесно. Този път не съм единственият главен герой, така че трябва да е по-добре. Наистина очаквам с нетърпение драмата. Истината е, че харесвам този тип игра, да се потопя до такава степен в героя, че да изглежда като истинска игра. Затова съм участвал в много трудни проекти.

Изглежда, че те привличат истории с герои, които са обикновени мъже, попаднали в трудни и неблагоприятни ситуации.
Повечето актьори не харесват ли такива герои? Но аз ги харесвам до смущаваща степен. Удовлетворен съм, когато давам надежда на зрителите чрез историята на героя. Отнасям се артистично към професията си като актьор. Не казвам, че съм роден актьор или че имам артистични таланти, но за да направя това, което искам, полагам усилия и по време на този процес се сблъсквам с трудности и препятствия, които трябва да преодолея. Тези мисли са мотото в живота ми. Мисля, че засега успявам да се придържам към него.

Защо смяташ, че не си надарен с естествен талант?
Ако бях роден актьор, щях да анализирам героя ден или два, но аз обикновено мисля за тях от седмица до близо половин месец. Само тогава мога да удовлетворя зрителите, затова казвам, че не е лесно.

За какви усилия говориш?
Учене. Да се развия като уча и тогава в даден момент мога да се потопя в проекта. Дори когато съм на снимачната площадка, не използвам времето само за себе си. Подготвям всичко от началото до края, защото само когато снимачната площадка се превърне в детска площадка, лесно мога да покажа играта си.

Методична или естестествена е играта ти?
В началото на кариерата ми започнах с методична игра, която в последствие се превърна в нещо, което идва от сърцето ми. Затова винаги съм напрегнат. Влагам 2-3 пъти повече усилия в подготовката си, отколкото останалите. И когато играта ми е високо оценена, аз се чувствам добре. “О, явно наистина мога да се справя.”

Високо оценени са екшън сцените ти. Тези твои умения естествен талант ли са?
Те са резултат на постоянна и упорита подготовка. Когато реших да бъда актьор, нямах нищо. Исках всеки ден да уча нещо ново и тогава започнах да се интересувам от екшъна. С времето виждам резултата от труда ми. Много хора около мен казват, че съм роден актьор, но аз не го чувствам така. Всеки път, когато стъпя на нова снимачна площадка, е сякаш отново снимам за първи път. Заради опита, който имам, лесно се нагаждам и все пак, винаги преди първия снимачен ден, имам безсънна нощ. Това стресиращо чувство е същото като преди, така и не свикнах с него.

Следенето на рейтинга, новините, реакциите на зрителите онлайн и офлайн също е част от работата ти.
По-големите актьори винаги ми казват: “Грижи се за себе си. Не живей с толкова много тревоги.” Казвам : “Няма.”, но щом започне излъчването и видя резултата, до някаква степен обвинявам себе си, тормози ме мисълта какво трябва да сторя, за да помогна. Ако не можеш да се радваш на многото работа, тогава не е възможно да постигнеш успех. За щастие, аз се радвам на подобни мисли. Например, когато се върна към нормалния живот на И Джун Ги, се чувствам отегчен, не обичам този период. Затова, когато не снимам, организирам фен срещи, записвам албуми и опитвам различни неща. Нищо не мога да направя, предпочитам да бъда актьор и да разнообразявам емоционалната страна на живота си. Постоянно искам да създавам нещо и да черпя стимулация от него.

2072965474 G3uz CYf B b3cd44b2b7f709ea342b28a65e3fd3554bfc673f

Какви книги четеш обикновено?
Чета само сценарии. От определен момент спрях да чета книги. Чрез мобилния телефон мога да следя новините, икономиката, науката… Да виждам как светът продължава да се върти. Искам да получавам новини и информация по-бързо, което не е възможно с книгите.

От дебюта си ли си такъв или постепенно се промени?
Променях се бавно, но малко или много съм открил себе си. Заради отношението ми, този процес беше тежък, но сега знам, че съм прав. Може би някои ще кажат: “Защо си толкова емоционален? Освободи ума си и живей спокоен живот.” Знам, че имат право, но аз съм такъв. Може би някой ден ще се уморя и ще се променя. Откакто спечелих любовта на публиката, започнах да бъда неспокоен. Винаги съм бил надарен човек, но когато погледна назад, мечтата ми беше да стана актьор, не голяма звезда. Опитвам да се придържам към моя уникален стил на поведение. От самото начало мразя да губя. Безпокои ме мисълта какво да говоря, за какво да бъда отговорен, как да живея. Как да задържа доверието на публиката в мен? Въпреки че в началото бях като дете, чрез общуването с други хора, успях да се възпитам, да се променя по естествен начин и да изградя собствени ценности.

Често се появяваш в исторически проекти. Изглежда, че имаш специална сила.
“Стоиш добре в проекти с фентъзи елемент.”, “Историческите проекти ти подхождат.”, “Подходящ си за трудни проекти.” – когато чуя подобни коментари, се чувствам много щастлив, защото съм актьор, който е полезен. Феновете винаги ме насърчават да приемам леки роли, да спра да се мажа с кръв и да се търкалям в калта, просто да нося костюм и момичетата веднага ще бъдат привлечени от мен. Много често интервютата с мен завършват с ” Надяваме се да видим И Джун Ги в романтична комедия.” Всяка година тази мисъл ме стресира. За нещастие не мога да открия такъв проект, романтична драма с добър сюжет. Би ми било неприятно да участвам в неподходяща за мен романтична история, защото след това може да не повторя. Много ме тревожи тази мисъл, затова изпуснах много възможности. За щастие, сред отхвърлените от мен сценарии не са “Descendents of the Sun” и “Goblin”.

Какво мислиш за изборите и резултатите от тях?
Ако се вгледам внимателно, всички исторически проекти с мое участие са различни, въпреки че в последните два има фентъзи елементи. Когато получавам сценарии, търся проект със свежа идея. Заедно с екипа се събирме в офиса и размишляваме: “Не може отново да участваш в историческ драма.”, “Но тази е различна.”. Доводът ми за “”Gunman in Joseon” беше, че “сюжетът е по време на преход в историята.” “Scholar Who Walks the Night” беше за “вампир, който живее в Чосон, смесени времена.” После “Moon Lovers: Scarlet Heart – Ryeo” беше за “момиче, което се връща назад във времето, вражда между братя, това бе проект в различни епохи.” Случи се по този начин. Дори и със съвременните драми е така. За “Two weeks” казах: “Ще изиграя баща на такава млада възраст!”

Наскоро участва в “Resident Evil 6” и “Never Said Goodbye” – два чуждестранни филма. Защо стоиш настрана от корейските филми?
След като се фокусирах върху драмите, осъзнах, че работя много по-рядко по филми. Наскоро посетих хора от филмовата индустрия и им споделих, че няма значение дали ролята е малка или героят е труден, стига да бъда полезен за филма, мога да приема всяка роля.Старая се, опитвам се да го превърна в мисия.

Изглежда, че процесът в превръщане във фен на И Джун Ги е еднакъв. В началото актьорът може да не е по вкуса им, но след като завърши проекта, възкликват: “О, нима има подобен човек!” и веднъж поддали се, започват да гледат предишните ти проекти един по един и да осъзнават, че си актьор, който могат да гледат отново и отново.
Тъй като ме свързват с актьор, който участва в исторически драми, зрителите могат да да открият нова страна от мен като гледат мои проекти. Повечето от феновете, които се появиха след “Moon Lovers: Scarlet Heart – Ryeo”, са млади. Някои от тях дори не са наясно кой всъщност съм аз. “Толкова готин ли е И Джун Ги? Защо е толкова красив тук?” Щастлив съм, когато се появят нови и различни фенове.

В реалния живот ти си много мъжествен, но когато дебютира, беше синоним за красив мъж. Как се чувстваше?
Ако ме питате сега, бих казал, че това ме кара да се чувствам неудобно. Но когато бях нов актьор, да получа подобно название, значи, че голяма част от публиката е почувствала чара на Гонг Гил. Тогава режисьорът ме бе предупредил да не показвам твърде много от истинската си същност. Трябваше да крия и да се въздържам от много неща около 1 – 2 години, за да поддържам този имидж. Беше трудно. След около 7 години, бавно започнаха да ме оценяват като актьор. Когато въздействието на филма отшумя, успях да се измъкна от образа на женствения актьор. Подобен имидж може да ограничи възможностите ми за избор на проекти. Макар да бе благословия, беше и огромно предизвикателство, затова се фокусирах върху екшъна, чрез който да покажа мъжествената си страна.

Натрупаният през това време опит се отразява добре на кариерата ти. Забелязвам белези по тялото ти, следи от екшън сцените.
Не е напълно добре, когато актьорът сам изпълнява екшън сцените си. Идеята на дубльорите е да се избегнат евентуални наранявания. Макар да го осъзнавам, сам снимам екшъна, за да помогна на емоцията на сцената. Сега обаче не се чувствам достатъчно гъвкав. В миналото можех цяла нощ да изпълнявам ритници във въздуха, но сега след 2 часа чувствам мускулите си разкъсани. Познавам се добре с целия екип от дубльори. След като дълго не сме се виждали, те казват: “Сега И Джун Ги също е стар. Ритник до нивото на гърдите е достатъчен.” Това ме натъжавя и изкрещявам: “Защо само до гърдите, мога повече. Това е лудост, не говорете така.”

Изглежда, че се стараеш единствено да подобриш актьорската си игра.
Наистина не мога нищо друго, освен да играя. Дори близки до мен хора ми казват: “Фокусирай се върху играта си. Не позволявай на публиката да спре да те обича.”

Може би постоянно подобрявяш играта си.
Да, целта ми е да бъда полезен актьор, участието ми да е от значение. Беше хубаво да снимам в Холивуд, показах, че съм полезен.

2072965474 Ps4 TXBg D 478bde49522264d05ddee4e172930d1ed74c20ca

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s