Интервю на И Джун Ги за списание Marie Claire

mck_5add756c46014_562x708

“Lawless Lawyer” е мястото, където двата напълно различни свята на И Джун Ги и Со Йе Джи ще се срещнат. Това е може би най-интересната двойка, на която ще попаднете през идващия май.

Студиото бе препълнено с 30 членове от екипа, плюс двамата актьори, И Джун Ги и Со Йе Джи, съответните членове на техните екипи и мениджъри. Наистина имаше много хора, но изнендващо, фотосесията протече спокойно. Още веднъж се убеждавам, че атмосферата зависи от това с кого работиш, а не колко хора има или колко грандиозна е фотосесията. Благодаря на фотографа Че Те Хан за спокойствието по време на забързаната фотпсесия, на И Джун Ги и Со Йе Джи, които винаги са красиви и на членовете на екипа, които са толкова възприемчиви и пълни с идеи. Предполагам, че ще гледам новата съботно-неделна драма на tvN LAWLESS LAWYER, която стартира на 12 май.

Забелязах, че си мърмориш между снимките. Репликите си ли учеше?
Точно така. “Lawless Lawyer” е екшън драма, но от мен се изисква да изричам репликите си по начин, който да въздейства. Бонг Санг Пил не е просто хитър човек, но и остроумен и педантичен адвокат. За този герой трябва да използвам различен стил на дикция за разлика от сериозния тон, който бе необходим за предишните ми герои. Изпитвам леко напрежение при откриването на начин за перфектно изричане на репликите. Все още се гордея с това, че съм много добър в запаметяването, обичам да уча наизуст репликите си, но понякога ги бъркам, тъй като ритъмът е различен. Затова си мърморя като луд на снимачната площадка – да усъвършенствам тези нови усещания, които са свързани с героя.

Ще ни разкажеш ли за какво е драмата “Lawless Lawyer”?
Първоначално започва като драма за отмъщение, но в основата си е история за справедливост и общество. В разказа ще включим екшън сцени, които да направят драмата по-вълнуваща. Преди две години, ние като нация, бленувахме за справедливост и най-накрая започваме да виждаме, че редът се възстановява. Точно заради тези обстоятелства мисля, че нашата драма може да достави забавление на зрителите.

Обединяваш се с Ким Джин Мин 11 години след “Time between dog and wolf”. Новината за вашето обединение предизвика много положителни реакции.
Дори след като завършихме “Time between dog and wolf”, ние продължихме да поддържаме връзка. Когато имах проблеми като актьор, се събирахме заедно и можех да говоря с него. Един ден той ми се обади и ми каза за проекта “Lawless Lawyer”. Той ми сподели: “Ще бъда честен с теб. Когато ми предложиха този проект, всички от екипа ми казаха, че И Джун Ги е перфектен за ролята на Бонг Санг Пил, но аз казах, че не те искам в проекта си.” Попитах го каква е причината и той ми призна, че е заради огромното напрежение: “Защото споделихме голям успех чрез “Time between dog and wolf”. Реших, че за нито един от двама ни няма да е добре, ако не успеем да достигнем същия успех.” Режисьорът е усетил напрежение, защото “Time between dog and wolf” е една добре направена драма, която стана популярна и в чужбина. Съгласих се с мнението му. Казахме си “Да го обмислим още малко.” и продължихме напред. Скоро след това той отново ми се обади: “Ето каква е сделката. Ще направя тази драма достатъчно добра за теб, за да останеш в този бизнес поне още 10 години. Мисля, че си заслужава да опитаме.” Бях много щастлив да чуя тези думи от него. Познавам го достатъчно дълго, за да съм наясно със силното му чувство за отговорност. Реших, че със сигурност ще имам полза от работата с него по този проект, независимо дали е успешен или не. Затова се съгласих на мига да работя с него.

mck_5add75a0a9dcc_562x708

Как се чувстваш, докато работиш с този режисьор отново?
Има репутация на твърд режисьор и все още е такъв. Обичам неговия уникален режисьорски стил, който е непоколебим и сигурен. Не, не е нужно непременно да го “обичам”, но мисля, че това е режисурата, която е необходима на снимачната площадка. В този етап на кариерата ми, реших, че работата с него ще ми помогне да се освободя от лошите навици и да контролирам обичайните си маниери. Предполагам за обединението ни има причина. За един режисьор е важно да проправя път на идеите си, да извлече резултат от тях, вместо да прави нещата наполовина. Точно затова имам пълно доверие в режисьор Ким Джин Мин. Той винаги идва на снимачната площадка добре подготвен и много енергичен.

Когато става въпрос за И Джун Ги, има ли друг енергичен човек като него?
Вярно е, всеки член от екипа ми ме нарича луд.

Дори партньорката ти Со Йе Джи не пропусна да похвали твоята енергия.
Ям червен женшен. Нека да дам малко и на вас. Сега сериозно, не е от особено значение какво ядеш или не ядеш. Онзи ден пийвах със сестра ми и тя ме попита какво ме мотивира да отида на работа на снимачна площадка на драма. Мисля, че в миналото, на подобен въпрос бих дал отговор, който да ме накара да изглеждам готин. Например “Актьорите трябва бла-бла….” Но предполагам, че напоследък съм станал по-непринуден, като дете, така че на такъв въпрос бих отговорил: “Защото изглеждам готин по телевизията.” Искам да кажа… аз съм щастлив човек, за когото се грижат членовете от екипа ми, които работят наистина много, за да направят така, че да изглеждам страхотно.

Най-накрая имаш герой с професия, каквато винаги си искал да изиграеш. И има мъничко романтика в драмата.
Точно това ме кара да съм така развълнувам и ме кара да чакам с нетърпение да вляза в образ. И все пак искам да се изявя в истории за чиста, безусловна любов или зряла романтика. Искам да опитам поне веднъж, докато все още съм относително млад. Но когато кажа нещо подобно пред екшън режисьор, когото познавам от много години, той ми отвръща: “Какво говориш? Трябва да снимаш повече екшън, докато все още си в топ форма. Ще е голяма загуба, ако не снимаш повече екшън. Можеш да снимаш романтика, когато станеш по-зрял като мъж.” Когато го попитам колко по-зрял трябва да съм, все пак съм на 37, той отговаря: “Все още не си достатъчно зрял. Все още изглеждаш като Малкият принц.” На снимачната площадка Йе Джи също ми казва, че изглеждам наистина детински невинен, като Малкия принц. Когато й кажа: “Не, вътрешно съм наистина проклет човек.”, тя ми отвръща: “Не, имам способността да чете душите на хората и според нея съм наистина невинен човек.” И след това аз я питам: “Това обида ли е или комплимент?”

Освен със Со Йе Джи, работиш с ветерани актьори като И Хе Йонг и Че Мин Су.
Къде иначе бих имал възможността да работя с тези двама актьори в една драма? Наскоро снимах сцена, в която аз и Че Мин Су се срещаме за първи път. Почувствах се невероятно, защото всичко си падна точно на мястото и изглежда, той също беше доволен. Преди снимките на тази сцена, бях под огромно напрежение и стрес. На следващия ден отидох на снимачната площадка, въпреки че нямах сцена за снимане, само за да видя как работи Че Мин Су и да го поздравя. Когато му казах: “Тези дни се появяваш във всеки мой сън.”, той отговори: “Не се тревожи. Ще следвам героинята ти, с която ще ставате близки.” Той се опитва да прави неща, които да ми помогнат да разширя актьорския си диапазон, а аз съм изключително добър в събирането на такава информация. Целият този процес, който е като пинг-понг, той хвърля, аз отбивам топката, е наистина вълнуващ и освежаващ.

Има ли нещо сега, което прави живота ти труден като актьора И Джун Ги?
Засега се фокусирам да изиграя перфектно героя си, въпреки че не ми се струва трудно. Като човекът И Джун Ги, сега съм доволен от живота си. За първи път в живота си имам хоби. Толкова съм обсебен от джу джицуто, че когато отида в залата, не искам да си тръгвам. Колкото до предизвикателствата – има едно и това е, че у дома не остана стая, в която да пазя подаръците от феновете. Продължавам да отварям подаръци, но… Това е щастливо предизвикателство.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s