Movies

2017 Resident Evil: The Final Chapter

Divider-Line

 2015 电影西西里艳阳下 (Begin Again)

Divider-Line

2007 첫눈 (Virgin Snow)

virginsnow_02_(%EC%B2%AB%EB%88%88_%EB%B3%B4%EB%8F%84%EC%9E%90%EB%A3%8C2_%ED%8F%AC%EC%8A%A4%ED%84%B0)

Мин се премества в Япония, следвайки баща си, който е професор и прави прекрасни порцеланови съдове. Градът в който Мин пристига, е Киото – пълен с чудни храмове и удивителна природа. Един ден, в месното светилище, Мин среща Нанае, която скоро е преместена в същото училище, където учи той. Те стават приятели и независимо от езиковата бариера, двамата започват да контактуват на японски и корейски.

Divider-Line

2007 화려한 휴가 (May 18th)

СА

Филмът се основава на реални събития и е по спомени на очевидци. В историята на Южна Корея, тези събития са познати под названието – “Въстанието в Куангджу”. След убийството на диктатора Парк Чон Хи, през октомври 1979 г., в страната се установява военна диктатура, начело с генерал Чон Ду Хуан. На 27 август 1980 г. той успява да стане президент, минавайки през кръв и трупове. Военно положение е обявено още през декември 1979г. с една цел – да се смажат студентските движения, обхванали всички по-важни университетски центрове в страната. На 18 май 1980 г. военните са хвърлени срещу студентите, протестиращи пред сградата на университета в Куангджу. При опита да се спрат демонстрантите, военните убиват няколко участници в шествието. Това води до катализиране на вълненията, които обхващат целия град. В града са изпратени 20 хил. войници, които 10 дни воюват срещу своите сънародници. Тази военна операция е известна като “Великолепната почивка”.

Divider-Line

2006 플라이 대디 (Fly, Daddy)

ДА

Обикновен човек, работещ в голяма фирма, Чанг Га-Пил получава телефонно обаждане от жена си, че дъщеря му е в болница след нападение от съученик. Нападателят обаче се оказва богаташко синче с много връзки и бъдеща звезда в бокса, ето защо таткото се оказва с вързани ръце и смята, че не може да защити единствената си дъщеря. След като опитът му да нападне с нож виновника се проваля нелепо, Га-Пил среща група приятели, които му предлагат да го тренират известно време и му уреждат мач с омразния му противник. Дали любовта и дългът към дъщеря му ще са достатъчна мотивация или съмнението в собствените му сили ще надделее?Divider-Line

2005 왕의 남자 (King And The Clown)

urlС

Двама клоуни, живеещи по времето на династия Чосон, биват арестувани заради тяхно представление, осмиващо краля. Заплашва ги сигурна екзекуция, като единственият шанс да спасят живота си е да накарат краля да се разсмее. Във филма има интриги, напрежение, неизказана любов. Също така са представени различни традиционни корейски изкуства – кои повече, кои по-малко известни на западната публика.

Divider-Line

2004 발레 교습소 (Ballet School)

발레-교습소

Няколко разхайтени момчета се присъединяват към класа по балет и постепенно променят нехайното си държание към живота и заобикалящия ги свят.

Divider-Line

2004 호텔비너스 (The Hotel Venus)

url

В един безличен и сив град, някъде по света, в една порутена уличка, в едно мизерно кафене живеят група отшелници, без имена, без история, без живот; просто едни странни сенки в полумрака. Но един ден към тях се присъединяват нови пришълци – баща и дъщеря, които постепенно събуждат душите на живущите там. Болезнените рани отново се отварят и разказът се насища с емоции и цветове. Болката се оказва не само начин за общуване, но и за изцеление. Има една индианска поговорка, която гласи, че за да се опитоми див мустанг трябва да му се нанесе болезнена рана, която в последствие се оказва най-важната връзка във взаимоотношенията между кон и господар. Може да е странно, но понякога хората сякаш целенасочено се стремят да си нанасят рани, които се оказват единственото средство за общуване и връзка. Дори любовта се превръща в болезнена рана, в трудната игра на подчинение над другия и над себе си.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s