Story of Lee Joon Gi

1 (5)

И Джун Ги (роден на 17-ти април 1982 г.), познат и като И Джун Ки, е корейски актьор, модел и певец, често определян като първоначалния образ на синдрома “красиво момче”. Той печели славата си с героя Гонг Гил във филма “The King and the Clown” през 2005. През 2009 И Джун Ги е избран за амбасадор на корейския туризъм от Корейската туристическа организация. Той е добре познат с телевизионните си драми “My Girl”, “Iljimae”, “Time Between Dog and Wolf”, “Arang and the Magistrate”, “Hero” и “Two Weeks”.

РАНЕН ЖИВОТ
И Джун Ги започва да се интересува от актьорската игра , когато е в гимназията, след като гледа пиесата ‘Хамлет” Той се мести в Сеул с мечтата да работи във сферата на забавната индустрия, вместо да отиде в колеж. Следващите няколко години И Джун Ги работи на няколко почасови работи, преди да бъде приет в сеулския институт по изкуство. Той дебютира като модел през 2001.

КАРИЕРА
През 2005 идва и първата му по-значима роля в хитовата продукция “The King and the Clown” , където той играе ролята на историческата фигура Гонг Гил, женствен клоун по времето на Чосон.
Продуцентът И Джун И разкри, че причината да избере И Джун Ги за филма, е това, че го е видял как се изправя на ръцете си. “Само заради челната стойка, И Дун Ги е това, което е днес”. След филма И Джун Ги става икона на корейската тенденция за “красиви момчета”, от който образ той опитва да избяга. “След участието ми в “The King and the Clown” бях начело на тенденцията на “красивите момчета”. Внезапно хората започнаха да се интересуват от мен. Имахе много хвалби, имаше и много критики. “

2006 – 2007: ПОПУЛЯРНОСТ В ЧУЖБИНА
Следващата му роля е поддържаща в драмата на SBS “My Girl”, където си партнира с Парк Ши Йон, И Да Хе и И Донг Ук. Филмът му ” Fly, Daddy, Fly” печели голямо внимание сред медиите в Китай.
На 19-тия международен филмов фестивал в Токио , на който И Джун Ги е поканен,
той среща изумителни добри отзиви в лицето на местните медии и фенове. По време на Международния филмов фестивал в Шанхай, И Джун Ги е потърсен от китайския режисьор Чен Кайдж, който му предлага някой път да снимат филм заедно. През 2007 Джун Ги снима обща продукция на Япония и Корея “Virgin Snow” с японската актриса Аои Миазаки. “Virgin Snow”  става успешен филм, стига до 9 място в бок-офиса като бележи рекорд за корейски филм, реализиран в Япония.
на 27 международен филмов фестивал в Хаваи през 2007 И Джун Ги получава награда за изгряваща звезда. По това време филмът “May 18”, в който участва, е награден с Gold Orchid Best Feature Film за 2007.
През 2007 той учства в драмата “Time Between Dog And Wolf”, където получава първата си главна роля.

2008 – 2009: ТУРИСТИЧЕСКИ АМБАСАДОР И СПОРОВЕ С КОМПАНИЯТА
От април до юли 2008 И Джун Ги участва в драмата на SBS “Iljimae”.  На 29-ти юли, след края на драмата, той е избран за амбасадор на  2008 Seoul Hallyu Festival.
Същата година започват споровете с компанията му Mentor Entertainment, с която е заедно от 2004.
На 5 август 2009 И Джун Ги е избран за амбасадор на корейската туристическа организаци.
През ноември 2009 и Джун Ги се завръща на малкия екран с екшън комедията “Hero”.

2010 – ДО ТОЗИ МОМЕНТ: АРМЕЙСКИ ЖИВОТ И ЗАВРЪЩАНЕТО МУ
През февруари 2010 договорът му с Mentor Entertainmen изтича и той основава собствена компания JG Company.
На 3-ти май 2010 той влиза в армията, след като бе помолил за отсрочка. Молбата му не бе уважена и той трябваше да се откаже от участието си в драмата “Faith” и филма “Grand Prix”.
През август 2010 И Джун Ги участва в армейски мюзикъл Voyage of Life за отбелязване не 60-та годишнина от Корейската война. По време на репетицията преди премиерата, И Джун Ги претърпява инцидент, при който наранява челото си и е откаран в болницата.
След 21-месечна служба, И Джун Ги се уволнява на 16-ти февруари 2012 г. Същият ден провежда фен среща с феновете си за завръщането му.
През май 2012 започва снимките по първия си проект след казармата, заедно с Шин Мин А – ” Arang and the Magistrate”. На 27 септември 2012 документалното шоу JG Style, което проследява живота на И Джун Ги, е наградено по време на Skapa Award 2012.
През 2013 И Джун Ги започва работа по драмата “Two Weeks”.

През март 2014 г. И Джун Ги подписа договор с нова агенция Namoo Actors и прие участие в драмата на KBS2 “Joseon Gunman”. 2015 г. е успешна за И Джун Ги. Още в началото на годината започва снимки по първия си китайски филм “Begin Again”, като част от снимките се проведоха в Италия. След приключване на снимките, не мина много време, преди да обяви следващата си драма “Scholar Who Walks the Night”. Веднага след това започва работа по първия си холивудски филм – “Resident Evil: The Final Chapter”, който ще излезе в началото на 2017 г. За филма актьорът посети Южна Африка, където засне неговата част от продукцията.

Успехите за него не спират до тук. След кратка почивка до края на 2015 г., се появиха слухове, че И Джун Ги ще участва в историческата драма “Moon Lovers”. Драмата бе финансирана от холивудското филмово студио “Universal Studio”, римейк на китайски роман и драма. Продукцията стартира през септември 2016 г., като преди това бе заснета изцяло. Макар проектът да не бе добре приет в Корея, в чужбина постигна огромен успех. За финала на драмата И Джун Ги подготви фен среща, на която да гледа последния епизод с феновете.
През октормври актьорът стана рекламно лице на Lotte Duty Free Shop и участва в уеб драмата “First Seven Kisses”.
През март 2017 г. И Джун Ги бе участник в тв предаването “My Ear’s Candy” заедно с Парк Мин Йонг, след което стана известно, че има връзка с актрисата Чон Хе Бин.
За следващ проект И Джун Ги избра “Criminal Minds”, базирана на американски сериал със същото заглавие.

3 thoughts on “Story of Lee Joon Gi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s